Dimecres, maig 18, 2022

Quinzena CulturaMENT

Vilanova i la Geltrú se suma a la Quinzena CulturaMENT, adreçada a persones grans amb malalties mentals, els seus familiars i cuidadors

Vilanova i la Geltrú és un dels dotze municipis catalans que s’han adherit al projecte de la Diputació de Barcelona CulturaMENT, La cultura i les arts al servei de la salut mental de les persones grans.

La iniciativa té com a objectiu donar eines als ajuntaments per tal que desenvolupin les seves propostes culturals i les integrin en l’oferta d’activitats del municipi, adreçades a les persones grans amb malalties mentals, i a les persones que en tenen cura, siguin familiars o no.

El projecte, que també vol contribuir a la dinamització del sector cultural i als seus agents al territori, parteix de l’estudi «CulturaMENT Cultura, Gent Gran i Demència a la demarcació de Barcelona» que ha analitzat la situació de les activitats culturals en el món local, relacionades amb la salut mental de les persones grans. Aquest treball ha permès identificar els ajuntaments més actius per oferir-los participar en una primera etapa del projecte i dissenyar un seguit d’activitats que s’han concentrat en una fase pilot, de la qual extreure conclusions per al desenvolupament i millora en pròximes edicions.

Els àmbits d’actuació són els museus, la música, el teatre, la dansa, les arts visuals, el circ, les biblioteques i el cinema, i els professionals implicats són principalment de les regidories de cultura i de serveis socials, el personal dels equipaments i artistes que desenvolupen programes o activitats en la línia del projecte.

Una de les principals característiques del programa és la transversalitat, ja que combina els casos en què la cultura ocupa els espais de la salut (CAPs, hospitals o residències) i d’altres on són els usuaris de la salut els que interactuen amb els espais culturals (teatres, auditoris, museus, sales d’exposicions o biblioteques).

La Quinzena CulturaMENT comença el dilluns 1 de novembre, i en el cas de Vilanova i la Geltrú es concreta en una dotzena de propostes entre tallers, visites guiades, tertúlies literàries, sessions de lectura en veu alta, o projeccions de cinema. Algunes de les activitats estan obertes al públic en general.

Noticies d'Avui

Call to action

Each element can be added and moved around within any page effortlessly. All the features you need are just one click away.

Últimes Noticies