Dijous, maig 19, 2022

Punt Òmnia

El Punt Òmnia permetrà l’accés a la sala d’ordinadors sense necessitat de demanar cita prèvia

Ara fa sis mesos, el 27 d’abril de 2021, es va inaugurar a Vilanova i la Geltrú el Punt Òmnia. Un espai que té com a objectiu oferir suport a persones en risc social, que necessiten millorar les seves capacitats per superar les dificultats d’accés a les tecnologies d’informació, i evitar així que aquesta mancança pugui derivar en una situació d’exclusió social.

El Punt Òmnia, situat a les dependències de la Casa del Mar, està equipat amb 9 ordinadors, un projector i una impressora multifunció. D’ençà de la seva posada en marxa una vuitantena de persones ja l’han pogut utilitzar per a realitzar tràmits, sol·licitar certificats, renovar documents o demanar cites prèvies, entre d’altres.

Les persones que han fet ús de l’espai vénen derivades des de la Regidoria d’Acció Social i des de l’IMET, mitjançant cita prèvia. En breu començarà una prova pilot per eliminar aquest requisit, i facilitar que les persones que necessitin fer ús de la sala d’ordinadors ho puguin fer sense reserva, els dimarts i dimecres i divendres al matí.

El Punt Òmnia està obert els dimarts, dimecres i divendres de 9.30h a 13. 30h i els dilluns i dijous de 15h a 17h.

D’altra banda, i per tal de fomentar el coneixement tecnològic, s’estan impartint des del primer dia cursos i sessions formatives com el taller digital que es realitza tots els dimarts al matí, tallers de memòria per a la gent gran o taller de navegació per internet. Fins a finals d’any també s’ofereixen tallers sobre la utilització de l’IDCat mòbil, l’aplicació La meva salut o l’ús de la plataforma ZOMM, entre molts d’altres.

El Punt Òmnia també permet que les entitats puguin utilitzar aquest espai. Fins al moment, el Servei de Convivència de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú hi ha fet formació en tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) per a persones immigrades i l’entitat Formació i Treball ha fet un taller de recerca de feina.
De cara als pròxims mesos es preveu continuar la col·laboració amb el CAPI de Baix a Mar per a realitzar tallers sobre l’aplicació La meva salut, així com nous tallers sobre informàtica bàsica i de recerca de feina, i està previst reforçar les TIC en col·laboració amb el SOC (Servei d’Ocupació de Catalunya). 

Noticies d'Avui

Call to action

Each element can be added and moved around within any page effortlessly. All the features you need are just one click away.

Últimes Noticies