Dimecres, maig 18, 2022

La Nau de juventut

Comença l’activitat a La Nau de Joventut

La Nau de Joventut, que es va inaugurar el passat 18 de setembre, ja ha començat a acollir activitat. Per a aquest dissabte 30 d’octubre el Ball de Diables de Vilanova ha organitzat la festa de la Castanyada.

Es tracta de la primera activitat d’oci que organitza una entitat que forma part de la Coordinadora d’Entitats Juvenils i Culturals de la ciutat. La relaxació de les mesures Covid ha permès organitzar aquesta activitat cultural nocturna, durant la qual es compliran les mesures dels establiments d’oci nocturn, que han estat aprovades per la comissió Covid de l’Ajuntament.

Així, l’aforament estarà limitat a 500 persones, caldrà portar mascareta (excepte quan s’estigui consumint a la zona habilitada), i per comprar entrades serà imprescindible presentar el DNI i el passaport Covid o un resultat negatiu de test d’antígens o PCR expedit per un centre acreditat. Cadascú haurà de comprar la seva pròpia entrada a les taquilles de La Nau, des d’una hora abans de la festa, que començarà a dos quarts d’onze de la nit.

En els darrers dies s’ha fet un reforç a l’enllumenat del carrer de Marcel·lí Gené, una actuació per garantir un itinerari segur i millorar l’enllumenat a l’exterior de La Nau.

Paral·lelament, La Nau ha començat a funcionar amb projectes de dinamització del col·lectiu juvenil. Fins ara s’hi han celebrat diverses assemblees d’entitats juvenils, i tres matins a la setmana s’hi porta a terme el projecte Atrezzo, de formació i inserció laboral de joves especialment vulnerables, que desenvolupa la Cooperativa Actua. A partir de l’any vinent, s’hi desenvoluparan activitats d’oci constructiu adreçades als joves adolescents, per les tardes entre setmana, i també alguns actes puntuals especialment adreçats al públic jove en dissabte matins o tardes.

La gestió i la programació de La Nau es fa a través d’una comissió mixta entre la Regidoria d’Infància i Joventut i la Coordinadora d’entitats juvenils i culturals, que es reuneix un cop al mes. Les peticions per fer-hi activitats s’han de fer amb un mínim de 45 d’antelació. Tota la informació, a la web de La Nau.

La primera reunió ja va servir per marcar diverses activitats al calendari. Així, si la situació Covid continua estable i la normativa ho permet, la previsió és que hi haurà quintos per Nadal, la celebració de la Nit de Cap d’Any, tornarà el Ball de Reines la Nit de Reis, i per Carnaval, Ball de Mantons i Ball dels Comparsers. Totes aquestes activitats les organitzaran entitats juvenils i culturals de la ciutat.

Noticies d'Avui

Call to action

Each element can be added and moved around within any page effortlessly. All the features you need are just one click away.

Últimes Noticies