Dimecres, maig 18, 2022

Homenatge a Francesc Burrull

Homenatge a Francesc Burrull, una de les figures clau de la música popular catalana

Vilanova i la Geltrú vol recordar amb un homenatge la figura, la música i l’important llegat que va deixar el compositor i pianista Francesc Burrull, traspassat el 28 d’agost d’aquest any.

L’acte de reconeixement, organitzat per l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, constarà de dos moments. D’una banda, la projecció del documental “Francesc Burrull. Un buit que s’ha d’omplir”, que es podrà veure al Teatre Principal el divendres 12 de novembre a les 19.30 h i, d’altra banda, amb un concert a càrrec d’Elisabet Raspall, Gaby Ardebol, “Pinyu” Martí, Jordi Mestres i la col·laboració de Jordi Paulí, Giuseppe Costa i Laura Simó, que es farà a l’Auditori Eduard Toldrà el dissabte 13 de novembre a les 20 h.

Documental: Francesc Burrull. Un buit que s’ha d’omplir

El documental, que s’estrenarà el 29 d’octubre en el marc del Festival In-Edit de Barcelona, està realitzat per Àlex Gómez-Font i Pau Guixà. En ell és recull la gravació de l’últim projecte del Mestre Burrull: musicar els poemes del poemari “On es desborda el sol” d’en Pere Tàpias, editat pel Cep i la Nansa l’any 2017.

L’audiovisual s’endinsa en les sessions creatives d’aquest darrer projecte, en una lluita contra la inexorabilitat del pas del temps, amb la música com a final triomfadora. Al mateix temps, convida a fer un passeig per la trajectòria musical del mestre, i descobrir aquesta figura clau en la història de la música catalana, gràcies a les intervencions de músics i companys seus com Raimon, Òscar Dalmau, Toni Albà, Giuseppe Costa, Laura Simó, Elisabet Raspall, Francesc Mestres, Miquel Àngel Lizandra, Josep “Pinyu” Martí, i el mateix Francesc Burrull. Posteriorment a la projecció hi haurà un col·loqui.

Concert homenatge a Francesc Burrull

L’Auditori Eduard Toldrà acollirà un concert homenatge molt especial, gràcies a les actuacions d’Elisabet Raspall, Gaby Ardebol, “Pinyu” Martí, Jordi Mestres, Jordi Paulí, Giuseppe Costa i Laura Simó. Tots ells, músics locals i molt propers a Francesc Burrull, interpretaran un repertori musical per tal de recordar-lo a través d’algunes de les seves composicions i arranjaments més coneguts, i estàndards de jazz que més li agradaven. A la vegada es vol reivindicar la seva trajectòria, com una de les figures més rellevants i significatives de la música popular catalana.

Les entrades per assistir als dos actes seran gratuïtes, però per tal de controlar l’aforament, serà necessari adquirir-les prèviament.

Caldrà fer-ho a partir del dissabte 23 d’octubre a les 17 hores, al web www.escenavilanova.cat o bé els dissabtes de 17 a 20 h a la taquilla del Teatre Principal.

Noticies d'Avui

Call to action

Each element can be added and moved around within any page effortlessly. All the features you need are just one click away.

Últimes Noticies