Dimecres, maig 18, 2022

Pressupostos participatius 2021

Fins al 15 de novembre es pot votar les propostes que s’executaran en els pressupostos participatius 2021

Entre el 2 i el 15 de novembre la ciutadania pot votar els projectes finalistes als pressupostos participatius 2021, que s’executaran al llarg de l’any 2022. Les votacions es poden fer a través de la web participa.vilanova.cat, on es pot consultar el detall de tots els projectes. Els centres cívics són punts de suport habilitats per a qui no pugui votar des de casa. Per votar cal ser major de 16 anys i estar empadronat a Vilanova i la Geltrú, però ja no cal registrar-se a la web, i només caldrà posar el DNI i la data de naixement.

Cada persona podrà votar projectes per un import total de 300.000 euros, repartits en 100.000 euros a cada un dels 3 àmbits (Ciutat Verda, Ciutat Inclusiva i Ciutat Viva). Caldrà votar els projectes per un import mínim de 50.000 euros i màxim de 100.000.

L’alcaldessa, Olga Arnau, ha explicat que “un dels compromisos del Pla de Mandat era reformular els pressupostos participatius, perquè hi hagués més temps per presentar i elaborar les propostes, i per augmentar el pressupost que s’hi destinava”. L’alcaldessa ha recordat la importància “de posar els recursos des de l’Ajuntament per implicar la ciutadania en la presa de decisions, i s’ha demostrat, per la quantitat de propostes rebudes, que la vilanovina és una ciutadania molt implicada”.

De les 169 propostes que es van presentar fins a finals de maig, se n’ha fet una valoració tècnica i econòmica i se n’han acceptat 45, que s’han agrupat en 27 projectes.

El regidor de Participació, Enric Garriga, ha animat la ciutadania a votar, i ha explicat que “el canvi de model s’ha fet per eliminar la competitivitat entre projectes. Augmentant la partida fem que les propostes siguin més col·laboratives i amb mirada comunitària, per afavorir el bé comú de la ciutat”.

Així, hi ha hagut entitats o grups de persones que s’han unit per presentar propostes, com un projecte d’inclusió per als infants al Tacó i l’Armanyà, o la millora de la pista annexa del pavelló Isaac Gàlvez.

Pel que fa a la resta de propostes presentades i que no han passat a la fase de votació, Garriga diu que “hi ha molt bones idees, ens mostren a l’equip de govern quines són les mancances que detecta la ciutadania, i ens ofereixen un visió global de ciutat. Per això des de Participació les traslladem a les regidories corresponents, per tenir-les presents quan es puguin fer noves millores a la ciutat”.

Les votacions acabaran dilluns 15, i dimarts es coneixeran les propostes guanyadores, que seran un mínim de 3 (una de cadascun dels àmbits).

Noticies d'Avui

Call to action

Each element can be added and moved around within any page effortlessly. All the features you need are just one click away.

Últimes Noticies