Dimecres, maig 18, 2022

El festival de sitges s’uneix a profestivales21

El Festival de sitges s’uneix a Profestivales21

En el marc de la celebració del Festival de Sitges, el primer festival de cinema fantàstic del món ha anunciat la seva incorporació a Profestivales21, coordinadora professional que fins ara agrupava altres quatre certàmens nacionals: els festivals de Sevilla, Màlaga, Huelva i SEMINCI, Setmana Internacional de Cinema de Valladolid.

Mònica Garcíi i Massagué (Directora General de la Fundació Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya), José Luis Cienfuegos (director del Festival de Sevilla), Javier Angulo (director de SEMINCI), Juan Antonio Vigar (director del Festival de Màlaga) i Manuel H. Martín (director del Festival de Huelva de Cinema Iberoamericà) s’han reunit a Sitges per a presentar els objectius de la coordinadora i les pròximes accions que duran a terme.

En paraules de Mònica Garcia, “des de Sitges ens volem sumar a aquesta coordinadora per a treballar amb altres festivals amics. Tots els que formem part de Profestivales21 posseïm una entitat pròpia, però tenim molts elements en comú, com els processos administratius, l’estructura professional durant tot l’any o el fet de realitzar activitats programades més enllà de les pròpies dates dels nostres festivals. Per tot el que ens uneix, estem convençuts que tindrem molts projectes per a compartir en el futur”.

Una de les primeres activitats conjuntes de la coordinadora Profestivales21 és Ventana Cinéfila, que es desenvoluparà del 23 d’octubre al 23 novembre en col·laboració amb Filmin i en la qual participen centres educatius de Primària i instituts d’ESO i Batxillerat. A més d’aquest projecte, des de la coordinadora s’està treballant en les bases del que serà la primera acció conjunta enfocada a la indústria i els creadors de cinema, el Laboratori de Creació de Profestivales21, i que serà llançat previsiblement a la fi de 2021.

Noticies d'Avui

Call to action

Each element can be added and moved around within any page effortlessly. All the features you need are just one click away.

Últimes Noticies